Tuesday, August 13, 2019

Kembung banjar panggang

Kembung banjar panggang

Yg nyobain di rumah sih pada suka. Daging ikannya lebih tebal daripada kembung como jadi lebih puas makannya and rasanya juga meresap sampai ke dalam.

Udah 2 hari di pasar kehabisan daun pisang jadi akhirnya pakai kulit jagung...and hasilnya lebih enak krn ga ada bau yg kuat spt daun pisang.

Marinate ikan yg sudah digores dg
Kecap asin
Garam
Ngohiong
Kunyit
Cuka apel

Tata kulit jagung di atas teflon..dan taruh ikan di atasnya.
Tutup teflon. Dg api sedang panggang 15 menit..
Setelah itu dibalik, panggang 15 menit lagi... Makannya pake sambel minyak dan sayur asin kering yg ada di resep sebelumnya...
😉😉 Pan grill long jawed mackerel fish (kembung banjar)

Simply delicious
The meat is thicker than the previous pan grill fish and they are drier inside...and tasty until the inside.

But I cannot find banana leaf so I use corn (skin) leaves... Which is better bcs they don't have strong smell

Scar the body of the fish
Marinate the fish overnight with:
Salt
Salty sauce
Five spices
Turmeric
Apple vinegar

Put the corn skin on the pan..grill the fish on the top of the leaves for about 15 min, cover the pan to trap the heat and flip over for another 15 min.

Eat with dry mustard (see the previous recipe) and hot chilli oil

No comments:

Post a Comment